"Perheyrityksemme historia mattojen parissa alkoi vuonna 1975. Vankan kokemuksemme ja ammattitaitomme olemme keränneet vuosien aikana toimimalla niin valmistuksen, tukkumyynnin, vähittäiskaupan kuin vienninkin parissa. Tänä päivänä Mattokymppi on palveleva mattojen erikoisliike sekä maahantuoja.

Palvelemme asiakkaitamme myymälöissämme Jyväskylässä, Espoossa, Vantaalla sekä laajalla jälleenmyyjäverkostolla ympäri Suomen. Autamme mielellämme valitsemaan erilaisiin tiloihin sopivia mattoja ja opastamme niiden hoidossa. Mattojen valmistajien joukko on suuri ja valikoimamme laaja. Tässä blogissa kerromme tarinoita matoista ja annamme vinkkejä sisustukseen ja mattojen hoitoon.

Tervetuloa lukemaan blogiamme ja inspiroitumaan kanssamme! :)"

www.mattokymppi.fi

27. marraskuuta 2015

Pakistanilaisen maton tarina (osa 1)

Kerron teille ihastuttavan tarinan aidon käsinsolmitun maton matkasta Suomeen. Pakistanissa tehdään mielettömän kauniita villamattoja, jotka näperretään solmu solmulta ja kuvio kuviolta käsin alusta loppuun. Toimitusjohtajamme Thomas Leppänen kävi Lahoressa Pakistanissa, Standard Carpetilla seuraamassa näiden mattojen valmistusprosessia ja valitsemassa sopivimmat matot suomalaiseen sisustukseen, joten vilkaisehan kuvia jos vaikka löydät oman mattosi niiden joukosta. :)Koko mattoprosessi alkaa tietysti suunnittelusta. Kuviot ja värit suunnitellaan pikkutarkasti jokainen solmu kerrallaan ja niistä tehdään kuviokartta, jota matonsolmija seuraa työnsä ohessa. Solmujen määrä näissä matoissa on suunnaton ja vain kuvitella saattaa mikä työ on tehdä 100 000-150 000 solmua yhdelle neliömetrille, jok'ikinen erikseen.

Ensin haluttu kuvio suunnitellaan piirtämällä kuva suurelle ruutupaperille, minkä jälkeen kuvan ääriviivat siirretään tietokoneelle.  

Seuraavassa vaiheessa kuvioon lisätään värit. Kartassa on merkattu jokainen solmu ja solmun väri erikseen, jotta solmijan ei tarvitse enää tehdä suunnittelutyötä mattoa solmiessaan. Toki on mahdollista että matonsolmija jättää työhönsä oman pienen puumerkkinsä, mikä tekee jokaisesta matosta yksilöllisen.
Näin maton suunnittelutyö on valmis ja matontekijät pääsee seuraavaan työvaheeseen, jolloin aloitetaan värjäämään villat oikean värisiksi. Palaan värjäysprosessiin seuraavassa kirjoituksessa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti