"Perheyrityksemme historia mattojen parissa alkoi vuonna 1975. Vankan kokemuksemme ja ammattitaitomme olemme keränneet vuosien aikana toimimalla niin valmistuksen, tukkumyynnin, vähittäiskaupan kuin vienninkin parissa. Tänä päivänä Mattokymppi on palveleva mattojen erikoisliike sekä maahantuoja.

Palvelemme asiakkaitamme myymälöissämme Jyväskylässä, Espoossa, Vantaalla sekä laajalla jälleenmyyjäverkostolla ympäri Suomen. Autamme mielellämme valitsemaan erilaisiin tiloihin sopivia mattoja ja opastamme niiden hoidossa. Mattojen valmistajien joukko on suuri ja valikoimamme laaja. Tässä blogissa kerromme tarinoita matoista ja annamme vinkkejä sisustukseen ja mattojen hoitoon.

Tervetuloa lukemaan blogiamme ja inspiroitumaan kanssamme! :)"

www.mattokymppi.fi

12. tammikuuta 2016

Villamattojen hoito ja pesu

Suomalaisilla on yleinen käsitys, että matot täytyy pestä kerran vuodessa. Toki räsymatot voi pestä vaikka joka kesä, mutta nykyään useimmat matot kaipaavat pesua paljon harvemmin. Sitten kun puhutaan villamatoista niin pesua ei juuri tarvita. Villa on tästä syystä yksi parhaista mattomateriaaleista, sillä villa hylkii likaa.

Villassa on oma rasva, lanoliini, jonka ansiosta se hylkii likaa. Jos villamattoa pestään usein, sen oma suojaava rasva kuluu pois. On siis mahdollista, että villamatto pysyy hyvänä pesemättä jopa 20 vuotta. Villan puhdistamiseksi riittää imurointi ja tuuletus. Jos kuitenkin haluat puhdistaa villamaton perusteellisemmin, niin paras ja turvallinen pesu villalle on lumipesu. Nyt kun meillä on näitä kunnon talvipakkasia, jopa Etelä-Suomessa asti, niin on oiva aika ulkoiluttaa kodin villamatot.

Kuulostaa hauskalta.  :)

Mitä tämä lumipesu sitten tarkoittaa?

Olosuhteet:
Ulkona täytyy olla pakkasta, mielellään yli 5 astetta. Lumipesuun tarvitaan myös tietysti lunta, puhdasta sellaista

Toimenpiteet:
1. Vie matto ulos, esim. mattotelineeseen, jäähtymään (jos matto viedään suoraan lämpimästä asunnosta lumihankeen, niin matto sulattaa pintalumen ja saattaa kastua).
2. Vie jäähtynyt matto puhtaalle lumelle nukkapuoli lumeen päin. Taputtele mattoa pohjapuolelta.
3. Nosta matto telineelle harjattavaksi tai kevyesti pohjapuolelta tampattavaksi.
4. Kun olet harjannut maton, niin voit tarvittaessa uusia käsittelyn. Harjaa matto huolella, ettei siihen jää lunta.
5. Kun lumet on poistettu, niin maton voi laittaa lattiaan. 

Toimenpiteen vaikutus mattoon:
Lumipesu puhdistaa ja raikastaa villan ja kirkastaa sen värejä.

Jos kuitenkin käy niin, että villamattoon tulee tahra, jota et saa pois muuten kuin pesemällä niin paras idea on viedä matto pesulaan. Usein villamatto on painava ja kun se kastuu niin paino vielä moninkertaistuu. (Asiantuntevien mattopesuloiden yhteystietoja saat meiltä ja voit vaikka soittaa tai lähettää s-postia niin kerromme lisää. Liikkeidemme yhteystiedot löydät täältä http://www.mattokymppi.fi/index.php#liikkeet).
Jos haluat kuitenkin pestä maton itse niin muista käyttää pesussa runsaasti viileää vettä ja mietoa saippualiuosta. Kuivaa matto tasossa.

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti