"Perheyrityksemme historia mattojen parissa alkoi vuonna 1975. Vankan kokemuksemme ja ammattitaitomme olemme keränneet vuosien aikana toimimalla niin valmistuksen, tukkumyynnin, vähittäiskaupan kuin vienninkin parissa. Tänä päivänä Mattokymppi on palveleva mattojen erikoisliike sekä maahantuoja.

Palvelemme asiakkaitamme myymälöissämme Jyväskylässä, Espoossa, Vantaalla sekä laajalla jälleenmyyjäverkostolla ympäri Suomen. Autamme mielellämme valitsemaan erilaisiin tiloihin sopivia mattoja ja opastamme niiden hoidossa. Mattojen valmistajien joukko on suuri ja valikoimamme laaja. Tässä blogissa kerromme tarinoita matoista ja annamme vinkkejä sisustukseen ja mattojen hoitoon.

Tervetuloa lukemaan blogiamme ja inspiroitumaan kanssamme! :)"

www.mattokymppi.fi

30. joulukuuta 2015

Pakistanilaisen maton tarina (osa 4)
Viimeistä viedään... Matot ovat nyt pääpiirteittäin valmiita, enää puuttuu pesu ja viimeistely.

Pesuvaiheessa matoissa on vielä pitkä leikkaamaton nukka, mistä ei voi erottaa maton kuviota. Mattoja harjataan ja pestään vedellä ja pesuaineella ulkona tasaisella alustalla niin ettei matosta irtoa enää väriä. Pesu voidaan siis suorittaa useamman kerran, jotta kaikki ylimääräinen väri on varmasti pois matosta.


Matot kuivataan ulkona tasaisella alustalla auringonpaisteessa. Alustana toimii joko lankuista tehdyt alustat tai kivikko, missä ilma pääsee kiertämään myös maton alta ja vesi pääsee valumaan pois matosta. Auringonpaiste antaa matolle vielä omanlaisensa tunnelman kun se haalistaa ja ns. patinoi maton värejä.

  

Mattojen kuivuttua alkaa viimeistely. Maton nukka leikataan oikeaan mittaan, jolloin maton kuviot tulee näkyviin. Mattojen laidat ommellaan siistiksi langalla ja neulalla. Laidan voi ommella kahdella tavalla: kahdeksikko mallilla tai yleisemmin kätetyllä yksittäisellä ompeleella. Kuvien matot on solmittu kahdeksikko mallilla. 


 
Maton päätyhapsut viimeistellään, jotta matto ei lähde purkautumaan.


Viimeisenä matto käydään huolellisesti läpi ja vielä viimeisestkin yksittäiset langat tasoitetaan oikeaan mittaan.


Tällainen on Pakistanilaisen maton valmistusprosessi. Nyt matot on kuljetettu Suomeen ja ne ovat myymälöissämme. Tervetuloa ostoksille ja ihastelemaan näitä kaunistuksia! :) Viimeisenä vielä muutama kuva saapuneista matoista:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti