"Perheyrityksemme historia mattojen parissa alkoi vuonna 1975. Vankan kokemuksemme ja ammattitaitomme olemme keränneet vuosien aikana toimimalla niin valmistuksen, tukkumyynnin, vähittäiskaupan kuin vienninkin parissa. Tänä päivänä Mattokymppi on palveleva mattojen erikoisliike sekä maahantuoja.

Palvelemme asiakkaitamme myymälöissämme Jyväskylässä, Espoossa, Vantaalla sekä laajalla jälleenmyyjäverkostolla ympäri Suomen. Autamme mielellämme valitsemaan erilaisiin tiloihin sopivia mattoja ja opastamme niiden hoidossa. Mattojen valmistajien joukko on suuri ja valikoimamme laaja. Tässä blogissa kerromme tarinoita matoista ja annamme vinkkejä sisustukseen ja mattojen hoitoon.

Tervetuloa lukemaan blogiamme ja inspiroitumaan kanssamme! :)"

www.mattokymppi.fi

11. elokuuta 2016

Viihtyisän opiskelutilan edulliset sisustusniksit

Opiskelutilan suunnittelu kannattaa aloittaa miettimällä 
millainen ympäristö inspiroi ja tukee keskittymistäsi. 

Opiskelu sujuu helpommin ja vaivattomammin kun siihen tarkoitettu tila on suunniteltu hyvin ja materiaalivalintoihin on kiinnitetty huomiota. On myös tärkeää huolehtia, että opiskelupisteessä on riittävästi säilytystilaa kaikille opiskelutarvikkeille, jotta ne on helppo pitää järjestyksessä ja ovat aina löydettävissä nopeasti. Hyvän opiskelupisteen luomiseen ei tarvitse käyttää suunnattomia rahasummia vaan pienellä ideoinnilla voi hyödyntää edullisiakin materiaaleja.


Materiaalivalinnoissa on hyvä kiinnittää huomio niiden toimivuuteen ja puhdistuksen helppouteen.


Matto kannattaa valita työtuolin mukaan. Jos työtuolissa on renkaat, kannattaa maton olla sileäksi kudottu tai muuten ohut ja napakka. Ohut puuvillamatto ei ole työtuolin alle paras vaihtoehto, koska se ruttaantuu helposti tuolilla liikuttaessa. Sileäksi kudottu matto on helppo imuroida ja pitää puhtaana. Muutamia edullisia sileäksi kudottuja mattovaihtoehtoja työpisteelle ovat Tähti, Carla ja Eevert. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kudotut villamatot ja sisal-matot.


Huonekalujen ei tarvitse olla aina seinää vasten. 


Pöydän voi sijoittaa nurkkaan hieman vinoittain, jolloin tila näyttää ilmavalta ja mielenkiintoiselta. Myös maton voi asettaa vinoon suhteessa pöytään. Parhaan asetelman löytää kokeilemalla eri vaihtoehtoja. Työpistettä voi myös käyttää tilanjakajana isomassa tilassa. Tällöin kannattaa huolehtia, että pöydän tausta on myös katselukelpoinen tai sen taakse mahtuu asettamaan esimerkiksi sohvan. Jos pöytä ei ole seinää vasten, voi olla hyvä miettiä pöydän takalaitaan jotain listaa, mikä estää tavaroita tippumasta pöydän taakse.


Kirjojen tukena voi käyttää esimerkiksi lasipurkkia. Kuvan lasipurkki ostettu kirpputorilta parilla eurolla.

 Työpöydän koko kannattaa valita tilan kokoon suhteuttaen, mutta myös niin, että siinä on riittävästi tilaa työskennellä. Kannattaa miettiä etukäteen mitkä tavarat haluaa esiin pöydälle ja mitkä voisi asettaa pöydän läheisyyteen esimerkiksi hyllylle tai laatikkoon. Edullisen ja kauniin pöydän voi koota esimerkiksi Ikean Lerberg pukkijaloista ja rautakaupasta saatavasta liimapuulevystä. (Monet rautakaupat sahaavat myös levyt edullisesti tarvittavaan kokoon jos sopivaa kokoa ei löydy valmiina tuotteena.) Jos on kokeilunhaluinen tai kätevä käsistään, pöytälevystä saa omaperäisen vaikka kokoamalla sen pienemmistä osista (esim. vanhoista jalkalistoista) tai päälystämällä vanhat hyllynpätkät sanomalehdillä ja lakalla tai kunnostamalla ne uudella maalipinnalla.
Vain mielikuvitus on rajana.


Umpinaista säilytystilaa kannattaa varata tavaroille, jotka eivät ole käytössä päivittäin.

Tällaiset tavarat kannattaa sijoittaa esimerkiksi laatikoihin. Helppo ja erittäin edullinen vaihtoehto kiinteälle laatikostolle on vanhat kenkälaatikot. Kenkälaatikon voi päälystää esim. värillisellä paperilla tai tapettirullan lopuilla. Tähän hommaan tarvitaan pientä sorminäppäryyttää, mutta se ei ole liian haastava aloittelijallekaan. Tällä keinolla saa helposti kauniita juuri sisustukseesi sopivia värejä ja kuvioita. Kaiken lisäksi ne ovat ilmaisia! Kenkälaatikoita voi kysyä kenkäkapuoista ja jotkut liikkeet laittavat myös ylimääräiset laatikot myymälän ovelle odottamaan noutajaansa.


Vanha peltilaatikko on ostettu kirpputorilta ja sen alla on  ruskealla lahjapaperilla päällystetty kenkälaatikko.


Ikean puinen Knagglig -laatikko on monikäyttöinen ja ysinkertaisen kaunis. Siihen voi asettaa esimerkiksi kirjoja tai vihkoja pystyyn.

Näillä vinkeillä toivotan kaikille opiskelijoille rattoisaa oppimista ja aurinkoisia päiviä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti