"Perheyrityksemme historia mattojen parissa alkoi vuonna 1975. Vankan kokemuksemme ja ammattitaitomme olemme keränneet vuosien aikana toimimalla niin valmistuksen, tukkumyynnin, vähittäiskaupan kuin vienninkin parissa. Tänä päivänä Mattokymppi on palveleva mattojen erikoisliike sekä maahantuoja.

Palvelemme asiakkaitamme myymälöissämme Jyväskylässä, Espoossa, Vantaalla sekä laajalla jälleenmyyjäverkostolla ympäri Suomen. Autamme mielellämme valitsemaan erilaisiin tiloihin sopivia mattoja ja opastamme niiden hoidossa. Mattojen valmistajien joukko on suuri ja valikoimamme laaja. Tässä blogissa kerromme tarinoita matoista ja annamme vinkkejä sisustukseen ja mattojen hoitoon.

Tervetuloa lukemaan blogiamme ja inspiroitumaan kanssamme! :)"

www.mattokymppi.fi

11. joulukuuta 2015

Pakistanilaisen maton tarina (osa3)

Nyt päästään mielestäni jännittävimpään vaiheeseen, koska nyt matto alkaa saada lopullisen ulkonäkönsä. Eli tässä vaiheessa alkaa solmimistyö.


Kuvassa näkyvät värjätyt ja solmimista varten valmiiksi pätkityt langat. Ne on kerätty jo roikkumaan pystykangaspuiden viereen. Tästä vyyhdistä voi jo erottaa tulevan maton värisävyt.
Tässä on jo loimet luotu ja matonloimien väliin on laitettu pikkuruutuiselle paperille piirretty mallikaavake, mistä matonsolmija katsoo jokaisen solmun värin.Nyt matonsolmija on päässyt jo hyvälle mallille solminnassa. Hän käyttää työssään apuna koukkupäistä veistä, millä hän saa pujotettua langan loimien läpi. Solmurivit kiinnitetään paikoilleen välikuteella, kampamaisella työvälineellä tiivistäen. Solmuja tulee yhtä neliömetriä kohden noin 100 000-150 000. Tämän maton solmutiheys ei ole kuitenkaan suurimmasta päästä. Solmutiheyttä voi nopeasti silmäillä maton kuviosta, mitä pikkutarkempaa kuviot ovat, sitä enemmän matossa on solmuja. On myös mattoja, joissa solmutiheys voi olla jopa
1 000 000 solmua neliömetrillä. Niiden tekeminen voi viedä vuosia!
       Kuten kuvasta näkyy niin työerkonomia on hieman toista kuin täällä Suomessa. Mutta kyllä he vaan tekevät kauniita mattoja!Tässä vielä kauempaa matonsolmijan työpiste. Hirmuinen määrä lankoja odottamassa solmintaa! :)

Seuraava kirjoitukseni tulee olemaan viimeinen näistä aidoista matoista tällä kertaa, joten silloin kerron viimeistelystä ja mattojen matkasta Suomen maalle. Ennen kuin nämä matot saapuvat liikkeisiimme, voit käydä tutustumassa jo meiltä löytyään aitojen mattojen valikoimaan kotisivuillamme osoitteessa http://www.mattokymppi.fi/kasinsolmitut-matot-352/ Palataan siis pian aiheeseen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti